Camera inspectie

De oorzaak van terugkerende verstoppingen zitten meestal niet direct bij het afvoerputje. Als wij van klanten deze klacht horen, is onze ervaring dat er meer aan de hand is. Het gebeurt meestal doordat kleine vuilophopingen, dieper in het afvoersysteem, de doorstroming blokkeren. Dit is een probleem dat opgelost moet worden want de situatie kan alleen maar erger worden. Als u dit herkend, raden wij u aan nu direct contact met ons op te nemen nog voordat uw riool schade lijdt.

ontstoppingsdienst

Riool breuk en andere beschadigingen

Indien sprake is van een breuk in het riool of van een ander type beschadiging, moet per situatie een oplossing bedacht worden. Als de beschadiging zich binnen de kruip ruimte van uw pand bevindt, is de oplossing vaak eenvoudig. Het komt echter ook vaak voor dat een breuk ontstaat als gevolg van veroudering van de leidingen. Zeker de ouderwetse gresbuis afvoeren kunnen door verzakking na verloop van jaren breken of barsten. En de plekken waar buizen aan elkaar gelast zijn, kunnen ook problemen veroorzaken. Als we deze problemen dankzij de camera inspectie ontdekken, is de eerste stap naar een oplossing gezet.

HOOGWAARDIGE APPARATUUR VOOR RIOOLONTSTOPPING

Bij oudere woningen is het heel gewoon dat twee buurhuizen van dezelfde aansluiting op het riool gebruik maken. De twee hoofdafvoeren van de huizen komen dan onder een van de twee woningen bij elkaar en gaan vanaf daar met een centrale afvoerbuis naar het gemeentelijk riool. Het komt voor dat de plek waar de afvoeren van de twee woningen bij elkaar komen, een knelpunt vormt. Dit hoeft vervolgens niet per se te betekenen dat de buren er ook last van hebben, maar het zou kunnen dat ze ongemerkt wel de veroorzaker zijn. Om daar achter te komen is een grondige riool inspectie de beste oplossing.

verstopt afvoer
Camera inspectie

Camera inspectie

Een inspectie van het riool met een speciale riool camera, brengt de problemen aan het licht. Met een camera inspectie zijn we in staat om de oorzaak van de verstopping te vinden. Vaak beginnen we de inspectie bij de put op straat. Vanaf daar werken we terug naar het pand. Onderweg maken we video-opnames zodat we later precies terug kunnen zien waar de knelpunten zitten en wat de mogelijke oplossingen zijn.
Problemen die we regelmatig tegenkomen met de camera inspectie zijn:

  • riool breuk en andere materiaal beschadigingen
  • knelpunten
  • vuilophoping
  • boomwortelschade

Boomwortelschade


Boomwortels kunnen eenvoudig rioolbuizen kapot maken. Het duurt vaak wel even voor het zover is. Vaak zullen de eerste symptomen stankoverlast zijn. Als daar niets aan gedaan wordt, kan het uiteindelijk voor een volledige blokkade zorgen. Wasmachines, gootstenen en toiletten kunnen dan hun afvalwater niet meer kwijt en zullen uiteindelijk gaan overstromen. Een riool reparatie is in dat geval noodzakelijk.

Scroll naar boven
Bel ons